Videotuotanto

Miksi videoita kannattaa käyttää markkinoinnissa? Mitä kannattaa huomioida, kun miettii tuotantoa?
Ota yhteyttä, sovitaan tapaaminen!

Videoista on pöhisty jo pitkään, eikä syyttä. Liikkuva kuva kiinnostaa verkossa, eikä vain Generation Z –diginatiivisukupolvea, vaan kaiken ikäisiä netin käyttäjiä. Lähes puolet kaikista netin käyttäjistä katsoo tuotteseen tai palveluun liittyviä videoita, ennenkö he edes astuvat myymälään. 59% johtavassa asemassa olevista toimihenkilöistä katsoo mieluummin videon kuin lukee tekstin, jos ne ovat vaihtoehtoina saatavilla samasta aiheesta.

Videoista onkin paljon hyötyä: niiden avulla viestistä menee huomattavasti isompi osa (95%) perille verrattuna pelkän tekstin lukemiseen (10%). Videon katsominen aktivoi molempia aivopuoliskoja, joka tukee oppimista tehokkaammin kuin pelkkä lukeminen (Berk, 2009). Ehkä tästäkin syystä johtuu, että 80% katsojista muistaa videomainoksen jopa 30 päivää katsomisen jälkeen.

Videoita sisältävillä sivustoilla vietetään 2,6 kertaa enemmän aikaa kuin ei-videoita sisältävillä (Wistia). Sivuilla vietetty aika on yksi monista mittareista, joita Google seuraa. Mitä pidempään sivuilla viihdytään, sen tärkeämmäksi Google arvioi sivuston sisällön ja nostaa sitä ylöspäin hakutuloksissa. Video laskeutumissivuilla lisää konversiota jopa 80% (Eyeview/ Insivia.com). Somevideot saavat 1200% enemmän jakoja kuin tekstit ja kuvat yhteensä. 52% markkinoijista ympäri maailmaa onkin sitä mieltä, että videosisällöllä on paras ROI (Return Of Invest).

Pistä video töihin – anna tietoa, vaikuta tunteisiin

Verkosta haetaan aktiivisesti tietoa. Googlen mukaan 88% B2B-päättäjistä aloittaa hankintojen teon netistä. Suurin osa ostopäätöksestäkin – jopa 60% – on tehty jo ennenkö yritykseen on edes otettu yhteyttä tai myymälään astuttu. Päätöksiä tehdään aina myös tunteella ja taustalla vaikuttaa erilaisia ostomotivaatioita, joiden vuoksi hankintoja tehdään. Huomioi katsojien erilaiset tarpeet, jotta videosi puhuttelee ja herättää vastakaikua.

Mieti ensin tavoitteesi: mihin tarkoitukseen video tehdään, mitä sillä halutaan saada aikaan? Kenelle video on tarkoitettu? Missä katsoja voi sen nähdä? Kuinka pitkään sitä voi käyttää? Näistä asioista me Ideoivassa lähdemme liikkeelle. Idea ja käsikirjoitus ovat kaiken pohjana. Niiden esittämiseen valittu tyyli ja toteutustapa vaikuttavat mielikuviin, joita video synnyttää.

Loistavat ideat voi toteuttaa joskus hyvinkin yksinkertaisesti ja edullisesti, mutta ilman hyvää ideaa ei isollakaan budjetilla saa videota, joka puhuttelee katsojaa.

Missä kaikessa sinun yrityksesi haluaa hyödyntää videoita? Ota yhteyttä, ideoidaan ratkaisuja ja laitetaan tuotanto vireille! Hoidamme koko paketin käsikirjoituksesta alkaen valmiiseen videoon.

Tutustu videotuotantonäytteisiin