Haluatko saada asiakkaidesi huomion? Käytä apuna videoita. Niiden suosio on kasvanut räjähdysmäisesti: ihmiset yksinkertaisesti haluavat katsoa videoita paljon mieluummin kuin lukea. Älykännyköiden määrä näkyy: jo yli puolet videon katsomisista tapahtuu mobiilissa.

Videoilta asiat on helpompi omaksua ja videoon saat sisällytettyä reilusti enemmän asiaa kuin kirjoitukseen. Forrester Researchsin mukaan 1 minuutti videota vastaa 1,8 miljoonaa kirjoitettua sanaa.  Mikä tärkeintä, vaikutat tehokkaammin myös tunteisiin, kun käytössäsi on ääni. Videolta nähty asia jää myös paremmin muistiin.

Saadaksesi videoista täyden hyödyn, mieti sisältö tavoitteista käsin: mikä on tavoitteesi, kenelle video on tarkoitettu, missä se on esillä? Mitä videolla halutaan saada aikaan? Tässä vinkkejä videoiden sisällöistä ja käyttötarkoituksista, joilla saada asiakkaidesi huomio ja viestisi perille.  Kysy lisää Ideoivalta!

TUOTEVIDEO

on paikallaan, kun haluat herättää mielenkiintoa, esitellä palveluitasi ja tuotteitasi elävästi ja erottuvasti. Näytä kuinka tuoteittasi voi käyttää ja mitä niistä on hyötyä. Ihmiset katsovat tuotteestasi 4 kertaa mieluummin videon kuin lukevat tekstin (eMarketer). Asiakkaat, jotka katsovat tuotteesta videon, myös ostavat tuotteen lähes kaksi kertaa todennäköisemmin kuin ei-katsojat (Adobe). Hyvin esitelty tuote myös vähentää virheostoksien määrää verkkokaupasta.

YRITYSVIDEO

Miten vakuutat potentiaalisen asiakkaan tai yhteistyökumppanin yrityksesi kyvystä tuottaa hänelle sopivia tuotteita tai ratkaisuja? Vaikuta yritysvideoilla. Kerro tulevaisuuden tavoitteista, toimintatavoista, arvoista ja historiasta. Esittele henkilöstöä, välitä tunnelmaa ja tekemisen meininkiä. Videon tyyli luo yrityksestäsi mielikuvaa ja antaa mahdollisuuden erottua kilpailijoista. Sillä vaikutat osaltaan myös yrityksestäsi muodostuvaan työnantajamielikuvaan tuleville työntekijöille.

ASIAKASREFERENSSIVIDEO

Asiakasreferensseillä luot tehokkaasti luottamusta Aidot, omin sanoin kerrotut kokemukset kiinnostavat potentiaalista asiakasta, joka ei vielä tunne yritystäsi. Missä asioissa ja miten yrityksesi on palvellut muita? Kuinka yhteistyö on sujunut? Referenssivideoita katsellessaan hän jo muodostaa mielikuvaa siitä, mitä ratkaisuja voit tarjota hänelle. Asiakas saa vahvistusta ostopäätökselleen tai päätökseen ottaa yhteyttä juuri sinun yritykseesi kilpailijoidesi sijaan. Palveluista ja tuotteista voi kertoa myös yksityiskohtaisemmin kuin tuotevideossa.

OHJEVIDEO

Madalla asiakkaan ostokynnystä myös antamalla mahdollisimman paljon tietoa jo ennen hankintaa. Miten tuote kootaan? Miten sitä huolletaan? Ohjevideolla vastaat empivän asiakkaan mielessä pyöriviin kysymyksiin ja tiedonjanoon. Youtubessa how-to -haut kasvavat vuosittain 70% Googlen mukaan. Mikäli asiakkaita löytyy eri kielialueilta, videot voi lokalisoida kansainväliseen käyttöön tekstien ja puheen osalta. Ideoiva hankkii myös eri kielialueiden natiivispiikkerit.

PEREHDYTYSVIDEO, KOULUTUSVIDEO

Tarvitaanko yrityksessäsi usein työntekijöiden perehdytystä tai koulutusta samoista asioista? Mitä jos ottaisit videot avuksi? Niitä voi helposti katsoa verkon kautta niin monta kertaa kuin tarvitaan, silloin kuin tarvitaan. Katsojat saavat aina varmasti samat tiedot ja perehdyttäjän aikaa säästyy muuhun työhön.

SOMEVIDEO, SOMEMAINOS

Tiesitkö, että somevideot saavat jopa 1200% enemmän jakoja kuin tekstit ja kuvat yhteensä? Some-kanavilla nosteessa olevista asioista ja ilmiöistä tehdään jo uutisia mediaan. Videosisältöä kannattaa suosia jo senkin takia, että mm. Facebook suosii videosisältöjä: videoilla on keskimäärin 135% isompi orgaaninen tavoittavuus kuin valokuvilla. Kannattaa siis ottaa somevideot markkinointipalettiin.

Punainen lanka kannattaa säilyttää kaikessa viestinnässä, jotta toimenpiteet eri kanavissa kumuloituvat yrityksesi hyödyksi. Ideoiva auttaa sisältöjen suunnittelussa ja tuotannossa! Ota yhteyttä, niin laitetaan videot vireille!